Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μη Βία στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

"H πρώτη Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη ΜηΒία ξεκίνησε στις 2 Οκτώβρη 2009 από το Wellington της Νέας Ζηλανδίας και θα καταλήξει στις 2 Γενάρη 2010 στη Punta de Vacas της Αργεντινής. Αιτήματα της ΠΠ είναι ο πυρηνικός αφοπλισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, η οριστική παύση των πολέμων και το τέλος της βίας σε κάθε μορφή της (φυσική, οικονομική, φυλετική, θρησκευτική, πολιτισμική, σεξουαλική, ψυχολογική).

Ονόματα όπως Noam Chomski, Yoko Ono, Jose Saramango, Dalai Lama, Silo, Penelope Cruz, Evo Morales, Juanes, Michelle Bachelete, Isabelle Allende, Pedro Almodovar, Lou Reed, Jimmie Carter, Bryan Adams, Art Garfunkel, Desmond Tutu, Viggo Mortensen, Philip Glass, Dario Fo, Danielle Mitterand, Jane Fonda και πολλές άλλες προσωπικότητες και οργανισμοί σε διεθνές επίπεδο και στην Ελλάδα έχουν ήδη δηλώσει την υποστήριξή τους στην Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη ΜηΒία.

Συναυλίες, παραστάσεις, φόρουμ, ανθρώπινα σήματα ειρήνης, διαλέξεις και συζητήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, μικρότερες πορείες και καλλιτεχνικά δρώμενα θα συνοδεύουν την ΠΠ απ’ όπου περνά με στόχο να δημιουργήσουν συνείδηση και να αφυπνίσουν κοινωνικά για την επείγουσα ανάγκη για Ειρήνη και ΜηΒία.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής, η οργάνωση «Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία», σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια διοργανώνουν ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (κτίριο Διοίκησης), στις 29 Οκτωβρίου 2009 από τις 11:00 έως τις 13:00. Με αφετηρία την Αίθουσα Τελετών θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 συμβολική πορεία στο κέντρο της πόλης που θα επιστρέψει στην αφετηρία. Στην Αίθουσα Τελετών επίσης θα πραγματοποιηθεί μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης όσον αφορά τη διατήρηση της ειρήνης και την εξάλειψη της βίας στις σύγχρονες κοινωνίες από τις 6:00-8:00μμ. Σας προσκαλούμε όλους να συμμετέχετε και να συνεισφέρετε για έναν κόσμο χωρίς πολέμους και βία!

Πληροφορίες:

www.theworldmarch.org

www.kosmosxorispolemous.gr

http://worldmarchgr.wordpress.com

Θεσσαλονίκη: 6978070600

worldmarchgr@gmail.com

"

Δεν υπάρχουν σχόλια: