Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ



Ξέρω πάρα πολύ καλά πως η πραγματοποίηση μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης, και η ζωή της, δεν θα είναι καθόλου απλές, πως σε κάθε βήμα τους θα συναντούν δύσκολα προβλήματα...
...Κι αν έστω, εγώ και οι άλλοι, συναντούσαμε την αποτυχία σ' αυτό το δρόμο, προτιμώ την αποτυχία σ' αυτό το νόημα, παρά μια κατάσταση που μένει πριν ακόμα κι από την αποτυχία ή την μη αποτυχία, που μένει γελοία.


Κ. Καστοριάδης

Α ρε προλεταριάτο… Κοίτα ποιοι θα κάνουνε την επανάσταση των αγροτών και των εργατών… Ωραία το έθεσε ο Philippe Garrel: «μπορούμε να κάνουμε την επανάσταση για το προλεταριάτο χωρίς το προλεταριάτο;»… Το κομμα του λαου, το αντικαπιταλιστικό, το αντικομφορμιστικό, η ορθοδοξία του Μαρξισμού, οι αντιαστοι. Ο λαός πεινάει… Η διαλεκτική γίνεται εμπόρευμα… Για ένα λαό που πεινάει… Όχι στις πολυεθνικές, όχι στον αστισμό…. Ο διάλογος γίνεται εμπόρευμα… Ενίσχυσε μας οικονομικά για να πάρουμε καλύτερο καλαμάκι για να σου πιούμε και μεις λίγο αίμα… Άμα είσαι τυχερός μπορεί να κερδίσεις και αμάξι πολυτελείας. Θα σαι προλετάριος πολυτελείας. Όχι δεν είμαστε μαλάκες, δεν είμαστε επιχείρηση, δεν είμαστε κράχτες… Είμαστε το κόμμα της επανάστασης, η φωνή σου… Αν δώσεις παραπάνω από 10ευρω θα μπορείς να μιλήσεις κιόλας…Σουτ! Δεν έχεις εξοφλήσει τη συνδρομή σου! Ναι θα χεις το δικαίωμα… Σαν τα ροζ τηλέφωνα.. Σε χρεώνουμε καθώς μιλάς ή ακούς…. ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!

1 σχόλιο:

Lia είπε...

Άντε ρε, γίνονται έτσι πλέον τα πράγματα ε?τι μας λένε...αντί να εξελίσονται γίνονται χειρότεροι, και δεν αναφέρομαι μόνο σ'αυτούς. Να δούμε τί άλλο θα βάζουν τον κοσμάκη να πληρώνει, και με τί έπαθλα θα τον δελεάζουν...(ε αν βάλουν μια ducati θα ήμουν και γω μέσα lol!)