Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ετεροχρονισμένη Beatlemania

Το ΄χω πάρει τόσο ζεστά το θέμα που δε θα ορκιζόμουν ότι, αν ζούσα τότε, δε θα μουν μία απ'τις εκατομμύρια τρελάρες που ούρλιαζαν στο άκουσμα του ονόματος τους. Όχι. Αν και απίστευτα γνωστοί ακόμα και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, οι Beatles είναι λίγο παρεξηγημένοι. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σε κάποιον που έχει πολύ γενικές και επιφανειακές γνώσεις είναι κουστουμάκια, φράντζες και μαλλιά-"καπελάκια", και τσιρίδες γυναικείες. Και σωστά μέχρις εδώ, όλα καλά, αληθεύουν. Απλά οι Beatles ήταν πολλά παραπάνω. Τέσσερα απίστευτα ταλαντούχα και καινοτόμα άτομα, στα οποία η έμπνευση ξεχείλιζε από τα μπατζάκια.







Ο Paul McCartney και ο John Lennon, είναι οι πιο γνωστές προσωπικότητες του συγκροτήματος (αλήθεια; ), αυτό όμως οδηγεί πολλές φορές σε λανθασμένα συμπεράσματα, όπως ότι ο George Harisson και ο Ringo Starr δε συνεισέφεραν τόσο στη μπάντα. Σε ένα τόσο ''μεγάλο'' συγκρότημα, όπου τα "εγώ" του καθενός μπορούν να υπερτραφούν και να δημιουργήσουν ανάλογα μεγάλα προβλήματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δε συνεισέφεραν, το σχήμα θα είχε διαλυθεί προ πολλού.
Δε θα αναλύσω άλλο, το χουν κάνει εκατομμύρια πριν από μένα και πολύ καλύτερα.
Δε θα ανεβάζω τραγούδια τους εδώ, γιατί
δε θα χουμε τελειωμό, και πιθανέ-τυχαίε μου αναγνώστη θα κουραστείς, και δε το θέλω.
Βάλε λοιπόν ένα άλμπουμ τους και απόλαυσε, βυθίσου στη beatlemania. Γιατί έχει πιο πολύ γούστο να το κάνουμε παρέα. Έτοιμος; Δε πιστεύω να αρχίζεις να τσιρίζεις κι εσύ με την κάθε φώτο;! (και γιατί όχι; χάνεται η μισή πλάκα έτσι!)

















ΥΓ1. Αν ενδιαφέρεσαι για κριτική του Sgt. Pepper' s Lonely Heart Club Band, αυτή με ενθουσίασε.
ΥΓ2. Αν με ρωτάς ποιος είναι ο αγαπημένος μου, George Harisson ο εκλεκτός. Θα κάνω άλλη ανάρτηση γι'αυτόν. ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: