Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Το μέγα πείραμα...

Σήμερα το μεσημέρι πήρα τη ριψοκίνδυνη απόφαση να ανοίξω τηλεόραση- ριψοκίνδυνη γιατί τα μεσημέρια προβάλονται τα γνωστα μεσημεριάτικα, οι γνωστές ειδήσεις που άντε να ειπωθούν ειδήσεις κλπ. Εκείνη την ώρα ένα κανάλι πρόβαλλε τις δικές του κι έπαιρνε συνέντευξη απο μία καθηγήτρια του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. Απ'οτι κατάλαβα αργότερα, αυτή ήταν μέρος μιας ομάδας (10.000) επιστημόνων απ' όλο τον κόσμο, όπου θα έκαναν μία έρευνα. Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν είπε μες στα επόμενα 10 χρόνια, και θα βγάλουν συμπεράσματα για κάτι καινούρια στοιχεία ή κάτι τέτοιο. Ενδιαφέρον σκέφτηκα εγώ. Έρχεται η ώρα του φαγητού, καθόμαστε γύρω απ'το τραπέζι όλοι.
- Θα προβληθεί το πείραμα είπανε, απευθείας, στις 10 το βράδυ.
- Ποιό πείραμα??? ρωτάω όλη απορία.
Και κείνη την ώρα ακούγεται απο μέσα, απο τη τηλεόραση, ένα ρεπορτάζ σχετικά με αυτό. Έσκαψαν λέει 100 μ. κάτω απο τη Γαλλία και την Ελβετία (φαντάσου λεφτά που θα χουν για να ξοδέψουν τόοσα για επιστημονικούς λόγους) και έβαλαν έναν αντιδραστήρα, στο περιβάλλον του οποίου θα επικρατούν συνθήκες όμοιες με αυτές που υπήρχαν στο σύμπαν τη στιγμή που δημιουργήθηκε. Εκεί απ'οτι κατάλαβα θα γινόταν σύγκρουση πρωτονίων, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Τέσπα θα γινόταν μία μικρή αναπαράσταση του big bang (δε κάθομαι να το εξηγήσω αυτό , αν δε ξέρεις, ε που ζεις δηλαδη! Και όχι δεν πρόκειται για εκείνη την ελληνική σειρά), και ακουγόντουσαν επιστήμονες να εκθειάζουν το πείραμα "και το μεγαλύτερο πείραμα του αιώνα, και πόσα θα μάθουμε, και και ...."
- Δουλειές μας ανοίγουν.... λέω μισο-αστεία μισό-σοβαρά.
-Λες ε? η απάντηση συνοδευόμενη απο γέλωτα.
Πλάκα πλάκα, τι το γελάμε? Θα μου πεις κοτζαμ επιστήμονες, ε θα σκέφτηκαν πιθανές παρενέργειες, θα ζύγισαν τα τυχόν δυσάρεστα ενδεχόμενα. Οκ. Αλλά αν δε τα ζύγισαν καλά? Αν είναι ξεροκέφαλοι? Και εδώ καλά καλά δε ξέρουν ακριβώς τι έγινε εκεί ( αλλιώς γιατί να το αναπαραστήσουν). Που πάτε και κάνετε τέτοια πειράματα κύριοι? Παίζουμε με το κεφάλι μας? Κατά το απόγευμα ήταν που οργίασαν στα δελτία τα σενάρια καταστροφής. Και να η μαύρη τρύπα που θα δημιουργηθεί, να που θα μας ρουφήξει όλους. Ε γελάς με όλα αυτά, ξέρεις οτι όλα οκ, αλλά κάπου μέσα σου σκέφτεσαι "μωρέ λες?? να χουμε κανα δύωρο μπροστά μας μόνο και να μη το ξέρουμε?Και τα πράγματα που θα'θελα να κάνω? να πω? να ζήσω?Ε εντάξει, ούτε και οι άλλοι θα ζήσουν, και θα γίνει ξαφνικά, οπότε no problem.Ε δε θα'μαι και η μόνη!" Έστω για πλάκα, σε βάζει σε μια τέτοια διαδικασία.
Γιατί το'χω δηλώσει και σε προηγούμενο ποστ, το ανθρώπινο είδος είναι το πιο ηλίθιο απ'ολα (εφόσον έχει, όχι μόνο αυτοκαταστροφικές τάσεις, αλλά και δολοφονικές προς τους άλλους οργανισμούς τάσεις-βλ. μόλυνση κλπ.) Πού να τους εμπιστευτώ μετά? Πάντως θα χει φάση αν μας παρατηρεί κανένας εξωγήινος πολιτισμός- δείτε το σε στύλ animation: Ένας εξωγηίνος πολιτισμός (πράσινα τερατάκια για να το κάνουμε αστείο) παρατηρεί με εξελιγμένο εξοπλισμό το σύμπαν, και γίνεται ζουμ σε ένα σημείο, όπου αποκαλύπτεται η Γη. Εκεί το cartoon δείχνει για λίγο κάτι ανθρωπάκια, τρελούς επιστήμονες, σε εργαστήρια και να πατάν ένα κουμπί. Μακρινό πλάνο σε πανοραμική άποψη της Γης πάλι, η οποία σείεται, και δήθεν σηκώνεται σκόνη (σαν απο έκρηξη) και τη καλύπτει. Και τα εξωγηινάκια να κοιτάζονται και να λενε : Είναι τρελοί αυτοί οι γήινοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: