Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

Τι αποκαλύπτει ο θάνατος του Νιγηριανού Μετανάστη;

Πριν ξεκινήσω θα παραθέσω τα γεγονότα όπως μεταδοθήκαν από το Athens Indymedia πολύ πριν να το πάρουν είδηση τα κανάλια(βασικά υπήρχε «απευθείας μετάδοση» της πληροφορίας) και φροντίσουν να σας παραπληροφορήσουν και να συγκαλύψουν το γεγονός.


«Η κρατική καταστολή δεν πτοείται ούτε από την προκήρυξη εκλογών των αφεντικών της, ούτε από τη καλοκαιρινή ραστώνη. Το βράδυ του Σαββάτου 18 Αυγούστου 2007, σύμφωνα με καταγγελίες, ασφαλίτες παρακολουθούν τον 25χρονο Τόνυ Όνουα, μετανάστη απο την Νιγηρία, ο οποίος πουλούσε cd's σε καφετέρια του Δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με καταγγελίες ομοεθνών του, ο Τόνυ Όνουα αναγνωρίζοντας στα πρόσωπα των αστυνομικών αυτούς που πριν 1 χρόνο τον είχαν ξυλοκοπήσει προσπάθησε να ξεφύγει ,με αποτέλεσμα να πέσει από τον πρώτο όροφο της καφετέριας και ύψος 5 μέτρων στην άσφαλτο, όπου και βρήκε ακαριαίο θάνατο.Υπάρχουν και κάποιες μαρτυρίες-αναφορές ότι ο μετανάστης σπρώχτηκε από τους αστυνομικούς στο κενό. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση ο θάνατος του Τόνυ Όνουα αποτελεί ακόμη μια δολοφονία του κρατικού μηχανισμού καταστολής, ήτοι της Ελληνικής Αστυνομίας. Αμέσως μετά τον θάνατο του Όνουα, ομοεθνείς του συγκεντρώθηκαν στον τόπο του συμβάντος οργισμένοι, προβαίνοντας σε διαμαρτυρίες ενώ συγκρούστηκαν με ΜΑΤ και ασφαλίτες που είχαν φτάσει στη περιοχή για να καταστείλουν την διαμαρτυρία τους .Στήθηκαν οδοφράγματα και οι συγκρούσεις κράτησαν μέχρι τις 4 το πρωί της Κυριακής, ενώ σε ένδειξη αλληλεγγύης συμμετείχαν στην διαμαρτυρία και στις συγκρούσεις που ακολούθησαν και αναρχικοί, αντιεξουσιαστές.»


Πλέον, νομίζω ότι είναι ώρα να κάνω τα σχόλια μου.

Καταρχάς, το γεγονός του θανάτου του μετανάστη ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ότι οι κρατική τρομοκρατία, που στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζεται με δολοφονία, δεν απαρτίζεται από «τυχαία περιστατικά» αλλά από συχνές και προσχεδιασμένες εγκληματικές ενέργειες. Αναμφίβολα, ευθύνη της μπατσονομίας έχει το κράτος εφόσον της παραχωρούνται απεριόριστα δικαιώματα και δικαιοδοσίες. Να θυμίσω πως κάτι τέτοιο γινόταν και γίνεται στα δικτατορικά καθεστώτα ανά τον κόσμο. Έτσι, οι μπάτσοι έχουν «lisence to kill» και όχι μόνο, χωρίς να λογοδοτούν σε κανένα για τις πράξεις τους. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!

Θα ήθελα ακόμα να σχολιάσω τη στάση των «αριστερών» της Βουλής ΣΥΝ και «Κ»ΚΕ. Με δηλώσεις τους έριξαν τις ευθηνές στην κυβέρνηση. Γιατί; Τους έπιασε η γκλομπαλιστική ευαισθησία και έσπευσαν να υποστηρίξουν συντετριμμένοι τους μετανάστες; Ποιους; Αυτούς που συμμάχησαν με τις μεγάλες εθνοσοσιαλιστικές κοινοβουλευτικές δυνάμεις τις Ελλάδας, που ιδεολογικά αποστρέφονται τους αλλοδαπούς μετανάστες, οραματίζονται «σχέδια εκκαθάρισης» και προωθούν με κάθε μέσο το ρατσισμό και τον άκριτο εθνικισμό; Πως μπορούν να μιλάνε γι’αυτά τα πράγματα εκείνοι που υποστηρίζουν τους μπάτσους σε πρώτη φάση υλικά αφού εκδίδουν τις φυλλάδες τους και σε δεύτερη φάση έμψυχα, προβοκάροντας τις αριστερές κινήσεις και ιδίως τις εξωκοινοβουλευτικές, καθώς και βοηθώντας στις συλλήψεις; Ευτυχώς που είμαστε ακόμα σε θερινές διακοπές και γλιτώσαμε τα σαμποταζ στις συγκρούσεις του Σαββάτου…. Πέρα λοιπόν από τις «συγκινητικές» δηλώσεις τους στην πράξη βοήθησαν στην συγκάλυψη του γεγονότος και προτίμησαν την προετοιμασία για τις εκλογές.

Βλέπεις, ένα τέτοιο γεγονός, μπορεί να ανοίξει πολλά άλλα μέτωπα. Ότι και αν γίνει όμως, ΕΣΥ μπορείς να το καταλάβεις ή σαν ηλίθιο ρατσιστικοεθνικοφασιστικό ρομπότ θα απαντήσεις «καλά του κάνανε του παλιομαυρου»; Μα όπως ειπώθηκε κάπως έτσι ξεκίνησε η πρόσφατη εξέγερση στη Γαλλία… Θα γίνει κάτι ανάλογο; Θα δείξει…. Και μην ξεχνάμε… Η Δ.Ε.Θ δεν είναι μακριά!

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ»

ΚΑΤΩ Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ΧΟΥΝΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: